Környezet

A lakópark környezete


A Vécsey Sándor utca, egy egyirányú és kis forgalmú utcája Eger történelmi belvárosának, mely kiemelt műemléki környezetben található.

Bár az utca a belvárosban található és a telek közvetlenül az Egri Vár falai mellett fekszik de az utca sajátossága miatt ezen a környéken sem az átmenő autós forgalom sem a turista forgalom nem jellemző, így egy különösen nyugodt és csendes környéknek számít.


tovább

EGER


Eger, Magyarország legkedveltebb vidéki városa, Budapest után a második legnépszerűbb turisztikai célpont. Az Egri borvidék, Magyarország egyik legkiemelkedőbb borvidéke. A város termál fürdőiről, mozgalmas kulturális életéről, kiváló gasztronómiai lehetőségeiről és történelmi szerepéről is közismert és mindezen felül Eger, igazi diákváros is. Az Eszterházy Károly Egyetem, az Egri Hittudományi Főiskola és számos középiskola várja a diákokat városunkban. Tavasztól őszig folyamatos programok, egész évben nyitva tartó termálfürdők, kiváló borozók, kávéházak és éttermek valamint borpincék és szőlőbirtokok nyújtanak igényes és feledhetetlen szórakozást az itt élőknek és az ide látogatóknak.

tovább

Egri borvidék


Az Egri borvidék, Magyarország kiemelkedő borvidéke, mely 1000 éves múltra tekint vissza. Központja Eger és további 19 község tartozik ehhez a régióhoz, mely összesen 22 160 hektár területet jelent, melynek több mint 80 százaléka első osztályú területnek számít. Az ország egyik legaszályosabb (legszárazabb) és leghűvösebb éghajlatú borvidéke, amit észak felől a Bükk-vidék központi hegyvonulata véd a hideg légáramlatoktól. Ezen a vidéken viszonylag későn tavaszodik, ezért a híres egri vörösborok termelésének főleg a délnek, délnyugatnak néző lejtők mikroklímája kedvez leginkább.


tovább

Gasztronómia és szabadidő


Egerben számos étterem, borozó és kávézó várja a helybelieket és a turistákat. Kitűnő lehetőség egy társasági összejövetelre vagy családi vacsorához beülni a Dobó-tér egyik teraszos éttermébe, vagy baráti beszélgetésekhez élvezni a sétáló utca valamely bárjának, borozójának vagy éttermének hangulatát. Az évtizedek óta ismert szépasszonyvölgyi borospincék jelenleg is a turisták kedvelt célpontjai de mára már számos borbár, borozó és extravagáns pince várja a bor kedvelőit a városban.

tovább

Eger egy igazi diákváros


Eger egy igazi diákváros, 13 általános iskolával, 19 középiskolával és az Eszterházy Károly Egyetem valamint az Egri Hittudományi Főiskola tekintetében két felsőoktatási intézménnyel is büszkélkedhetünk. Városunkban több ezer diák tanul folyamatosan és az aktív diákélet igazán színessé és pezsgővé varázsolja a város hangulatát. Így Egerben mindig történik valami.

tovább

Bükki Nemezeti Park


Eger közvetlenül a Bükk hegység déli lábainál fekszik, így a városból 10 perces autóúttal megközelíthető a Bükki Nemzeti Park, mely Magyarország egyik első nemzeti parkja. A nemzeti Park 95% át erdők borítják, melyek kitűnő túrázási és kirándulási lehetőségeket nyújtanak egész évben, akár gyalogosan, akár lóháton vagy a hegyi kerékpározás szerelmeseinek. A környék a vadászoknak és horgászoknak is rendkívül kedvező lehetőségeket kínál.

tovább

Termálfürdők


Eger igazi fürdőváros, a városban két gyógyfürdő és egy fürdő kórház működik, illetve 3 versenyuszodájával és nemzetközi hírű vízilabda csapatával igazi vízi sport központnak számít. Az Egri Termál fürdő 7 kültéri és 2 fedett medencével és egy verseny uszodával várja a fürdőzni és sportolni vágyókat egész évben. A fürdőt 1937-ben nyitották meg, 28-37 fokos medencékkel rendelkezik és az egri laksoknak egész évben kedvezményes belépőt biztosít.

tovább

Épület


A Talizmán kert lakópark, Eger Vécsey S. utca 22 szám alatt, közvetlenül az Egri vár szomszédságában, a vár északi falai alatt található. A társasház 21 lakásból és 27 föld felszín alatti zárt parkolóhelyből áll.


tovább